Winterreise met Harrie Spronken en Hein van Ooij

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zaterdag 5 en op zondag 6 maart brengen bariton Harrie Spronken en pianist Hein van Ooij de door Franz Schubert geschreven liederencyclus Winterreise in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Winterreise is het verhaal van een jongeman die, afgewezen door zijn lief, aan het zwerven slaat langs koude winterse wegen. Schubert (1797-1828) componeerde de liederencyclus in het jaar voor zijn dood op teksten van de dichter Wilhelm Müller. Vierentwintig liederen, even zovele kijkkastjes waarin we de pijn van het gemis, de opflakkerende hoop, de verwondering over de schoonheid en zoveel andere gevoelsschakeringen aan ons voorbij zien trekken. Winterreise is een bijzonder hoogtepunt uit de muziekliteratuur.

In de korte pauze wordt een toelichting gegeven over de Tresselt tafelpiano uit 1829.

Tijdens deze twee concerten zullen er live opnamen gemaakt worden ten behoeve van de nieuwe CD, die op de markt zal komen. Concertbezoekers kunnen intekenen voor deze CD. Die wordt dan toegestuurd zodra hij gereed is.

De toegangsprijs voor een concert bedraagt 15 euro per persoon. U wordt verzocht om het entreebedrag in een envelop contant te voldoen bij de entreetafel.

Reserveren is verplicht en gebeurt bij voorkeur via website www.pianoateliervanooij.info of via www.salviuskerkje.nl. U kunt ook telefonisch reserveren; bel daarvoor 0654716925.

Concertbezoek geschiedt met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen.

Concert: Winterreise – Franz Schubert (1797-1828)
Adres: Salviuskerkje Limbricht, Platz 2. 6141 AT Limbricht
Data en tijden: zaterdag 5 maart, 15:00 uur en zondag 6 maart, 15:00 uur
Uitvoerenden: Harrie Spronken, bariton en Hein van Ooij, piano forte
Entree: 15 euro

Harrie Spronken en Hein van Ooij – foto: Amanda van der Lugt

 

Cookieinstellingen