Vredesmars in Sittard-Geleen voor Oekraïne

Foto: Vredesmars

Op 2 maart, op Aswoensdag, vindt in Geleen een vredesmars plaats om steun te betuigen aan Oekraïne en de Oekraïense bevolking.

Deze solidariteitsmars start om 19:00 uur en duurt tot 20:00 uur. De stoet vertrekt vanaf het met dan geel-blauw – de kleuren van de Oekraïense vlag – aangestraalde oude raadhuis op de Markt. Deelnemers worden opgeroepen om zoveel mogelijk kleding in de kleuren van de Oekraïense vlag – geel en blauw – te dragen en om een lichtje mee te nemen.

“Hoe massaler de bijeenkomsten hier en elders in de wereld zijn, hoe meer ze als steun zullen worden ervaren door de burgers in Oekraïne en Rusland. Via Giro 999 of het Rode Kruis kunt u de betekenis van deze bijeenkomst versterken,” aldus de initiatiefnemer voor de mars.

De organisatie hecht er waarde aan om te laten weten dat het hier een eenmalige solidariteitsactie voor Oekraïne betreft en dat er geen enkel verband bestaat met de lichtjesstoet die bij wijze van coronaprotest tegen een vermeende dictatuur nu al sinds december afgelopen jaar wekelijks op woensdag door Sittard trekt.

Cookieinstellingen