CDA-fractie stelt vragen over kiloprijs oud papier

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 1 maart ontvingen de raadsleden van Sittard-Geleen namens een aantal verenigingen een e-mail van de heer Th. Pernot over de door de gemeente gehanteerde kiloprijs voor oud papier.

Veel verenigingen in onze gemeente zamelen oud papier in om hun clubkas van extra middelen te voorzien om zo hun exploitatie sluitend te krijgen.

Twintig jaar geleden is volgens de heer Pernot met de gemeente een vaste kiloprijs afgesproken voor oud papier, nadat de marktprijs tot een minimum was gedaald. Sindsdien is die prijs niet meer aangepast. Momenteel is de kiloprijs van oud-papier vanwege de nu geldende schaarste een stuk hoger dan de prijs die twintig jaar geleden werd afgesproken.

De afgelopen twee jaren hebben verenigingen vanwege corona minder papier kunnen inzamelen. Daarnaast heeft de gemeente op verschillende locaties milieuparkjes gerealiseerd, onder meer met ondergrondse papiercontainers. De inkomsten die verenigingen met het inzamelen van oud papier binnenhalen staan dan ook onder druk.

CDA-raadslid Jos Schlössels heeft naar aanleiding hiervan een aantal vragen gesteld aan het College van B&W. De hamvraag daarbij is of het College bereid is om samen met een afvaardiging van de verenigingen die oud papier inzamelen te kijken naar een passende en tevens marktconforme kiloprijs voor het ingezamelde oud papier.

Cookieinstellingen