Onverwachte omleiding voor Raymond Partouns tijdens On A Bike 2 Unite

Foto: On A Bike 2 Unite

Raymond Partouns uit Neerbeek is bezig met zijn ‘On A Bike 2 Unite’ gedoopte fietstocht langs alle stadions van Nederlandse Eredivisieclubs.

Hij kondigde zijn tocht afgelopen woensdag aan tijdens een bijeenkomst in Geleen, voorafgaand aan een vredeswandeling voor Oekraïne. Op donderdag 3 maart vertrok hij vanaf het stadion van Fortuna Sittard.

Met zijn fietsactie wil hij zoveel mogelijk clubvlaggen, clubshirts en dergelijke verzamelen van de Eredivisieclubs, maar ook van zoveel mogelijk andere sportverenigingen in het land, om die later langs de Poolse grens met Rusland op te hangen. Hij roept dan ook iedereen op om vlaggen en shirts van Nederlandse sportclubs te voorzien van een vredesboodschap en die aan hem op te sturen. “Het mag overigens ook een zelf gemaakte vlag op een A4’tje zijn,” zo laat hij weten. Inzendingen kunnen worden verstuurd naar Daniël de Zwart, t.a.v. On a bike 2 unite | Raymond Partouns, Wiebachstraat 9, 6466 NG Kerkrade.

Met On A Bike 2 Unite wil Partouns een bijdrage leveren aan de massale roep om vrede in Oekraïne

Qua respons van clubs en bedrijven sorteert zijn actie op dit moment nog niet veel effect. Raymond: “Ik had ingecalculeerd dat bedrijven en clubs mij niet zouden steunen op naam, omdat er meerdere belangen spelen, zowel financieel als politiek. Wat we wel vragen aan bedrijfsleven en clubs is om hun medewerkers attent te maken op de actie zodat ze op persoonlijke titel On A Bike 2 Unite gaan volgen via Facebook of Instagram en gehoor te geven aan de actie met de roep om vrede. Samen kunnen we dit account met deze actie echt groot maken zodat de vredesroep misschien wel uit heel Europa komt en wellicht zelfs uit andere delen van de wereld!”

Zondag deed hij het stadion van AZ in Alkmaar aan. Het was de bedoeling om daarna via de Afsluitdijk de oversteek naar Friesland te maken en Cambuur in Leeuwarden te bezoeken, maar Partouns was er inmiddels achter gekomen dat de Afsluitdijk wegens groot onderhoud sinds 1 april 2019 dicht is en pas op 1 april van dit jaar weer open gaat voor het verkeer. En omdat maar sporadisch iemand vanuit Limburg over de dijk tussen Waddenzee en IJsselmeer van West Friesland naar Friesland rijdt is het niet zo vreemd dat deze informatie niet bij Raymond bekend was.

De afsluiting noopte hem tot het kiezen van een andere route om in Leeuwarden te komen: via de Markerwaarddijk van Enkhuizen naar Lelystad en dan via de Noordoostpolder Friesland in naar Cambuur in Leeuwarden. Vanaf daar wordt de oorspronkelijk geplande route weer opgepakt. De omleiding betekent wel een dag vertraging. Raymond verwacht laat deze middag in Leeuwarden te arriveren en doet de komende dagen achtereenvolgens nog FC Groningen, SC Heerenveen (dinsdag), PEC Zwolle, Heracles (woensdag), FC Twente, Go Ahead Eagles, Vitesse en NEC Nijmegen (donderdag) aan.

Volg Raymond Partouns op zijn tocht via social media:

Cookieinstellingen