Gemeenteraadsverkiezingen: zo stemde Sittard-Geleen

Foto: SGN

De stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen in Sittard-Geleen die (maandag, dinsdag en) woensdag werden gehouden zijn geteld.

Bij een opkomst van 49,5 procent van de 77.050 opgeroepen stemgerechtigden wist politieke groepering gob de grootste zetelwinst te boeken. De partij zag het zetelaantal groeien van 9 naar 12 en daarmee is gob afgetekend de grootste partij in de gemeenteraad van Sittard-Geleen. De tweede partij in de raad, het CDA, hield de schade beperkt tot een zetel verlies en komt nu uit op 7 zetels. Omdat de Stadspartij het zetelaantal van 3 wist vast te houden zou de huidige coalitie van gob, CDA en Stadspartij – samen goed voor 22 zetels – kunnen worden voortgezet. Maar het is natuurlijk lang niet zeker dat de huidige coalitie wordt voortgezet: de coalitieonderhandelingen zullen dat duidelijk moeten maken. Daarin zal gob het voortouw nemen. Lijsttrekker Judith Bühler van het CDA gaf desgevraagd al aan graag een zo breed mogelijke coalitie te willen zien.

Hieronder vindt u informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en links naar de uitslagen per partij en kandidaat: het aantal in totaal op hen uitgebrachte stemmen en het aantal stemmen per stembureau.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Sittard-Geleen

opgeroepenen:        77050
geldige stempas:      33159
geldig volmachtbewijs:    5019
toegelaten kiezers:     38178
geldige stembiljetten:   37958
blanco stembiljetten:     136
ongeldige stembiljetten:    85
aangetroffen stembiljetten: 38179
opkomstpercentage:       49,5%

Voorlopige uitslag op kandidaatsniveau

Reacties

Cookieinstellingen