Leif en leid Overhoven doet mee aan het buurtkastjesproject

Foto: Leif & Leid Overhoven

U heeft ze vast al eens zien staan; de buurtkastjes waar mensen een boek uit kunnen pakken en terug zetten als het uitgelezen is.

Sinds 2016 zijn er ook buurtkastjes voor voedingsmiddelen. Sinds maart staat er ook zo’n buurtkastje op de Geldersestraat tussen huisnummer 37 en 39, bij het parochiekantoor.

Het buurtkastje staat vol met allerlei lekkernijen van mensen die iets over hebben, zoals een pak rijst, een pot tomatensaus of een zak snoep. Hiermee helpt Leif en Leid buurtbewoners die dit nodig hebben en voorkomen we voedselverspilling.

U mag pakken wat u nodig heeft, u mag geven wat u kunt missen en u mag ook ruilen.
Er worden geen vragen gesteld, u hoeft niets te betalen, u hoeft geen inkomensgegevens te laten zien en hoeft geen lid te zijn. U hoeft alleen maar het kastje open te doen en wanneer u iets lekkers of bruikbaars ziet het eruit te halen.

Stichting Leif en leid Overhoven doet mee aan het buurtkastjesinitiatief om mensen te stimuleren om meer voor elkaar te zorgen. Dit buurtkastje is daar een middel voor.

“Het zou geweldig zijn als er door dit initiatief meer buurtgenoten gestimuleerd worden om ook met een buurtkastje te starten in de wijk. Wij hopen van ganser harte dat dit initiatief er mede toe leidt dat we meer oog hebben voor elkaar en dat het opvolging zal krijgen.”

Zou u zelf ook een buurtkastje neer willen zetten en heeft u hier vragen over?  Laat ons dat dan weten. Wij ondersteunen u hier heel graag bij, dan kunnen we u helpen om er bekendheid aan te geven.

Buurtkastje

“Pak wat u echt nodig heeft en geeft wat u kunt missen”
In het kastje staan levensmiddelen.

Het doel: elkaar helpen en minder voedselverspilling.

Als je als goede buur iets kunt missen leg het dan in het buurtkastje. Dingen zoals koekjes, frisdrank, potje saus, pindakaas, luiers of zeep, etc. etc.

» Voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt zijn. «

Als u iets nodig heef, neem dan gerust iets mee,  als u iets over heeft zet het gerust in het kastje, zo helpen we elkaar!

Buurtkastje

Reacties

Cookieinstellingen