Publiek weer welkom bij Dodenherdenking en viering 5 mei

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam op 4 mei is weer voor iedereen toegankelijk. En dat geldt ook voor de lokale herdenkingsplechtigheden.

De afgelopen twee jaar waren naast koning Willem-Alexander en koningin Máxima maar heel weinig mensen bij de Dodenherdenking op de Dam vanwege de coronapandemie. Nu is iedereen weer welkom, maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei woensdag bekend. Ook de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei is weer openbaar toegankelijk.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam spreekt op 4 mei op de Dam. Presentator en historicus Hans Goedkoop zorgt voor de 4 mei-lezing in De Nieuwe Kerk. Overal in het land hebben op 4 mei herdenkingen plaats met om 20:00 uur twee minuten stilte.

In Sittard vindt op 4 mei om 20:00 uur de jaarlijkse Dodenherdenking plaats op de algemene begraafplaats aan de Lahrstraat. Daaraan voorafgaand wordt ook een krans gelegd bij het oorlogsmonument op de Markt. De afgelopen twee jaar vond Dodenherdenking in Sittard plaats zonder publiek.

Cookieinstellingen