Sittard-Geleen nam afscheid van 19 raadsleden

Foto: SGN

Dinsdagavond vond in de Hanenhof in Geleen een bijzondere vergadering van de gemeenteraad van Sittard-Geleen plaats.

Allereerst sprak de commissie onderzoek geloofsbrieven zich uit voor het toelaten van de nieuwe raadsleden die op woensdag 30 maart worden geïnstalleerd.

En vervolgens werd afscheid genomen van de 19 raadsleden die niet werden herverkozen voor een volgende raadsperiode. Voor een deel van hen was dat een eigen keuze, voor anderen een teleurstelling omdat een herverkiezing er niet in bleek te zitten. Ze werden allen door burgemeester Verheijen persoonlijk toegesproken en bedankt voor hun inzet.

Op bovenstaande foto ziet u welke raadsleden niet (een enkeling waarschijnlijk voorlopig niet) terug zullen keren in de gemeenteraad. Beginnend linksboven en vervolgens tegen de wijzers van de klok in zijn dat Tom Baars (PvdA), Wim Clerx (CDA), Kitty Creemers (gob), Jan Dols (CDA), Gitane Dumernit (GroenLinks), Jocelyn Engelhart (PUUR), Bert Kamphuis (D66), Hugo Kamps (50-PLUS), Marcel Mastenbroek (CDA), Frans van Montfoort (VVD), Han van Mourik (Stadspartij Sittard-Geleen-Born), Daryl Pfoster (PVV), Tom Roest (PUUR), Fred den Rooijen (CDA), Ron Salvino (CDA), Ivo Tillie (gob), Paul Verjans (gob), Jos Vroemen (gob) en Myra Wijnen (gob).

Tijdens de toespraken tot de vertrekkende raadsleden mocht burgemeester Verheijen bij Bert Kamphuis en Marcel Mastenbroek een koninklijke onderscheiding opspelden. Beiden werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Ivo Tillie kreeg de mededeling dat hij daags voor Koningsdag eveneens een koninklijke onderscheiding tegemoet kan zien.

Met het vertrek van Wim Clerx verliest de gemeente haar langst zittende raadslid. Clerx was maar liefst 40 jaar onafgebroken lid van de gemeenteraad. Eerst in de gemeente Sittard en aansluitend in de gemeente Sittard-Geleen. In zijn dankwoord legde hij uit dat hij het 40 jaar had kunnen volhouden als raadslid dankzij de steun van het thuisfront. Een kwinkslag, want Clerx was vrijgezel toen hij aan zijn lange raadslidmaatschap begon en daarin is nooit verandering gekomen. Hij was vele verkiezingen achter elkaar een van de grootste stemmentrekkers van het CDA.

Met het vertrek van Clerx, Dols, Kamphuis, Mastenbroek, Den Rooijen, Verjans en Vroemen vertrekt in totaal meer dan 150 jaar ervaring uit de gemeenteraad van Sittard-Geleen.

Reacties

Cookieinstellingen