Getuigen gezocht na aanrijding op de Vrangendael in Sittard

Foto: Anke Hendrix

Afgelopen weekend, op zaterdag 9 april, werd even na 09:00 uur op de Vrangednael in Sittard een voetganger aangereden door een scooterrijder.

De scooterrijder ging er vervolgens met de scooter aan de hand vandoor, zonder zich om de gewonde voetganger te bekommeren.

De scooterrijder kwam vanaf de Keulse Baan/Winston Churchilllaan de Vrangendael ingereden. Ter hoogte van nummer 50 reed de scooter een voetganger aan. De bestuurder is vervolgens met de scooter aan de hand door het parkje richting Jozef Postmesstraat gelopen. Vanuit de Jozef Postmesstraat liep hij weer de Vrangendael op richting Tudderenderweg.

De scooter bestuurder was geheel in het zwart gekleed, heeft een blanke huidskleur, een normaal postuur en droeg een helm waarbij de mond vrij was. Hij had een beginnend snorretje, sprak Nederlands en is rond de 20 jaar oud. De scooter was zwart van kleur en moet bij de aanrijding licht beschadigs zijn geraakt.

De politie vermoedt dat de scooterrijder in de omgeving woont. Hij werd al vaker door omwonenden opgemerkt vanwege zijn rijgedrag.

Getuigenoproep

De politie roept getuigen van het ongeval op om zich te melden. Ook mensen die aan de hand van het signalement en het beschrevene menen te weten wie de gezochte scooterrijder is, of die anderszins informatie over het ongeval hebben, of die beschikken over camerabeelden en foto’s die kunnen bijdragen aan het opsporen van de gezochte scooterrijder, worden verzocht om zich te melden. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn.

Melden kan bij Politie Westelijke Mijnstreek via telefoonnummer 09008844 of online via dit reactieformulier. Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 08007000 (gratis nummer).

 

Cookieinstellingen