Paaseierenactie Actie voor Hoop brengt 500 euro op

Foto: Stichting Actie voor Hoop

Ook het bestuur van de Actie voor Hoop is erg begaan met de situatie in Oekraïne en besloot daarom de opbrengst van de paaseierenactie te doneren aan Sittard-Geleen Helpt.

Sittard-Geleen Helpt organiseert activiteiten voor vluchtelingen uit Oekraïne die in deze regio verblijven. In totaal zijn er 3200 paaseieren in het Hoophuis in Geleen verkocht en dat levert een cheque van 500 euro op voor Sittard-Geleen Helpt. De cheque werd afgelopen vrijdag door voorzitter Jan Dols van Actie voor Hoop overhandigd in Glanerbrook, waar vanaf 19 april de eerste vluchtelingen uit Oekraïne worden verwacht nu het Mecc in Maastricht niet langer als locatie noodopvang dienst kan doen.

HoopLoop op 5 juni aanstaande

Actie voor Hoop organiseert op zaterdag 5 juni de HoopLoop in het centrum van Geleen. Deze wandelestafetteloop voor jong en oud start om 10:00 uur in de ochtend en gaat door tot middernacht. Tegen het eind van de dag is er ook een kaarsenceremonie op de markt.

Stichting Actie voor Hoop organiseert dit evenement om geld in te zamelen voor het doen van onderzoek naar en het genezen van kanker. De totale opbrengst wordt verdeeld onder verschillende regionale projecten verwant aan kanker.

Tijdens dit wandelevent zullen er verschillende artiesten, koren en harmonieën optreden op een podium bij het voormalig raadhuis, dat dit jaar exact 100 jaar bestaat. Individuele wandelaars maar ook teams kunnen zich inschrijven via inschrijven.actievoorhoop.nl. Volwassenen betalen 15 euro en kinderen 7 euro per persoon.

Cookieinstellingen