Eerste editie Rosa-Run brengt 2 mille op voor Bijzonder in Beweging

<em>Start eerste editie Rosa-Run (2022)</em>
Start eerste editie Rosa-Run (2022)
Foto: SGN

Op tweede paasdag renden in totaal 119 sportievelingen verdeeld over 19 teams allemaal binnen de vier uur en per team een volledige marathon.

Dat gebeurde volledig in het centrum van Sittard. Sommige teams deden dat met het maximum toegestane aantal van 10 deelnemers in estafettevorm, deelnemers van kleinere teams kregen uiteraard meer kilometers te verstouwen, zoals het tweekoppige Buurman en Buurman. En twee enkelingen liepen elk een halve marathon. Onder de deelnemers onder meer een aantal vriendenclubs, jeugdspelers van Fortuna Sittard, deelnemers van Daelzicht en Zuyderland, maar ook een uit vijf lopers bestaand familieteam. (Lees verder onder de foto.)

rosa run 2022

Het mooie van de opzet van de Rosa Run is dat deelnemers binnen hun team zelf kunnen bepalen welke afstand ze willen of kunnen afleggen. Het maakt het ook mogelijk dat een team uit deelnemers met en zonder beperking kan bestaan. En dat is precies waar Bijzonder in Beweging naar streeft: mensen met een beperking de mogelijkheid bieden om sportief actief te zijn. En wat is er dan mooier als dat op een inclusieve manier kan gebeuren?

De opbrengst van deze eerste Rosa Run, die door Bijzonder in Beweging werd georganiseerd in samenwerking met de organisatie van de Kennedy-Mars, bedraagt volgens voorzitter van Bijzonder in Beweging Ruud Guyt ongeveer 2.000 euro. En dat is een mooi resultaat, gezien de valse start die het evenement ten gevolge van de coronapandemie heeft gehad, zo stelt Guyt. Nu is het zaak om de Rosa Run verder uit te bouwen en de bekendheid ervan uit te breiden naar een groter publiek, zodat een volgende editie qua deelnemersaantal verder kan groeien.

Cookieinstellingen