E-Fiber zaait bermen in met rode en witte klavers

Foto: E-Fiber

E-Fiber legt momenteel glasvezelverbindingen aan in Sittard-Geleen en heeft daarbij ook aandacht voor een toekomstbestendige omgeving.

Bij de aanleg van glasvezelnetwerken zaait E-Fiber de bermen namelijk in met rode en witte klavers. Met het kleurrijke bloemenlint dat zo ontstaat, wordt de bij gesteund. En dat is hard nodig, want de helft van de 358 wilde bijensoorten in Nederland wordt in zijn bestaan bedreigd. “We zullen dus meer moeten doen om dit te keren. Bijen zijn namelijk heel belangrijk voor onze voedselvoorziening: ze bestuiven ruim 70 procent van alle gewassen. Van elke hap die wij eten hebben we een derde te danken aan de bijen. Goed zorgen voor de bijen is dus bijzonder belangrijk voor onze toekomst.” En daarom spant E-Fiber zich ook in om het leefgebied voor deze nuttige insecten te verbeteren.

Nationale Zaaidag

Vandaag, 22 april, is het Nationale Zaaidag. E-Fiber verwacht in 2022 ongeveer 500 kilometer berm met klaverzaad in te zaaien met de projecten door heel Nederland. Dat voorbeeld van een win-win-win situatie voor de omgeving: de inwoners krijgen toegang tot supersnel internet, de buurt fleurt op en de bijen krijgen een beter leefgebied. “Zo brengen we onze toekomst dichterbij en geven we de bij meer toekomst.”

Reacties

Cookieinstellingen