Hensplantages de wijk uit!

Foto: © Bjorn de Hoog

Hennepplantages zijn gevaarlijk. Vaak worden plantages gevonden in woonwijken. Dan lopen buren gevaar. Er kan brand uitbreken of wateroverlast ontstaan.

Bovendien is het niet prettig en niet veilig wonen in een buurt met drugscriminaliteit, zo stelt de gemeente Sittard-Geleen op haar website.

Met het project Hensplantages de wijk uit probeert de gemeente samen met onder meer de politie, woningcorporaties, netbeheerder Enexis en buurtpreventieteams wijken in de gemeente hennepvrij te maken en te houden.

Ook wil de gemeente de inwoners wijzen op de risico’s van het kweken van wiet. Daarom worden er actiedagen in de wijken gehouden. Dan wordt bij wijkbewoners aangebeld en wordt het gesprek aangegaan. Ook worden informatiepakketten en rookmelders uitgedeeld en worden inwoners gevraagd om vermoedens van criminaliteit of gevaarlijke situaties te melden. Melden kan met het contactformulier van de gemeente (anoniem) of door te bellen met Meld Misdaad Anoniem via 08007000.

Over het project ‘Hensplantages de wijk uit’ is onderstaande informatievideo gemaakt, waarin wordt uitgelegd wat het project is en waarom het zo belangrijk is.

Reacties

Cookieinstellingen