Verklaring Stadspartij Sittard-Geleen-Born beantwoordt niet alle vragen

Foto: Annet Wagener / SGN

Naar aanleiding van “de ontstane situatie” heeft de Stadspartij voor Sittard, Geleen en Born na diverse overleggen en een ledenraadpleging onderstaand statement uitgebracht.

“De Stadspartij en haar leden laten het verleden rusten, kijken niet meer terug naar de gebeurtenissen van voor de verkiezingen en koersen op een succesvolle raadsperiode 2022-2026.

Het fractievoorzitterschap blijft vacant, echter koersen wij op een thema gebonden woordvoerderschap, waarbij het raadslid binnen het voorliggende voorstel of thema het woord voert en in overleg treedt met betrokkenen et cetera.

De Stadspartij staat nog steeds open voor een coalitiedeelname, waarbij wij uiteraard opteren voor een gelijkwaardig partnerschap. Waarbij ons verkiezingsprogramma uiteraard leidend is, en wij diverse hoofdthema’s in het raadsakkoord willen inbrengen,” zo staat er verder in de verklaring.

Een verklaring is bedoeld om zaken te verhelderen, maar deze geeft niet op alle vragen antwoord. Zo blijft onduidelijk of de interne strubbelingen in de partij nu helemaal zijn opgelost. Het fractievoorzitterschap is immers nog niet ingevuld. Die functie kwam vacant nadat Nancy Kaufmann op grond van de spanningen binnen de partij besloot om niet langer als fractievoorzitter te willen optreden. Kaufmann liet vervolgens weten zich te beraden op het vervolg van haar rol in de lokale politiek. Op dit moment onthoudt zij zich van commentaar.

Gevraagd naar wat de Stadspartij bedoelt met “een gelijkwaardig partnerschap” luidde het antwoord dat de Stadspartij bij deelname aan de coalitie, net als in de vorige coalitie, weer een wethouderspost wil invullen.

Cookieinstellingen