Bevrijdingsfestival op de Markt in Geleen moet jaarlijks terugkerend evenement worden

Foto: Oranjevereniging Geleen

Onder deze naam ‘Gelaen Viert 5 Mei’ vindt aanstaande donderdag een bevrijdingsfestival plaats op de Markt in Geleen.

Het festival, voor het oude raadhuis, moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. Dit jaar wordt er kleinschalig gestart, maar over een aantal jaren moet het evenement een bovenlokaal karakter hebben.

De organisatie van het Bevrijdingsfestival is in handen van Oranjevereniging Geleen i.s.m. stichting Horecaplein Centrum Geleen. Ook Centrummanagement Geleen is bij het evenement betrokken.

De festiviteiten aanstaande donderdag vinden plaats vanaf 12:00 uur en duren tot 00:00 uur. Om 12:30 uur wordt het festival officieel geopend door stadsdeelwethouder Judith Bühler.

Gedurende de dag zullen de volgende bands en artiesten een optreden verzorgen: Genwood (uit Genhout), Gunslinger (uit Geleen), Mac Taple (uit Eindhoven), Status Quo Forever (uit Eindhoven) en Fever Of Life (uit Roermond). De op het affiche aangekondigde uit Landgraaf afkomstige band Avalons Dream heeft door omstandigheden hun optreden moeten afzeggen. Voor hen is de talentvolle 19-jarige singer-songwriter Damiën van Elburg, eveneens uit Landgraaf, de vervanger.

 

Bij een aantal foodtrucks en een buitenbar kun je terecht voor een hapje en een drankje. Ook de winkels in het centrum van Geleen zijn op Bevrijdingsdag geopend.

Oude raadhuis

Aanstaande donderdag is het tevens mogelijk om een kijkje te nemen in het oude raadhuis. Om 11:00 uur, 12:00 uur, 13:00 uur en 14:00 uur verzorgt Heemkundevereniging Geleen in samenwerking met de werkgroep Mijnverleden Staatsmijn Maurits een rondleiding. Je kunt je aanmelden voor de rondleidingen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Cookieinstellingen