KPN maakt nieuwe tarieven bekend: stijging van 1,90 euro per maand

De consumententarieven van internetpakketten van KPN stijgen met gemiddeld 1,90 euro per maand. Het nieuwe tarief, dat neerkomt op een verhoging van 22,80 euro per jaar, gaat in per 1 juli 2021.

Ondanks dat de prijs gemiddeld stijgt, zijn niet alle pakketten onderhevig aan een verhoging. Zo blijven de tarieven voor de hoogste bandbreedte 1GB, digitenne en vaste belminuten gelijk. KPN verhoogt de pakketten met gemiddeld 3,5% en kiest er bewust voor niet mee te gaan in het actuele inflatiecijfer (11,2%) dat een aanzienlijke verhoging teweeg zou brengen.

Inflatie raakt koopkracht hard

Per 1 juli 2022 voert KPN een tariefwijziging door op de breedbandabonnementen voor consumenten- en kleinzakelijke klanten. Hans de Kok, directeur Pricewise: “De absurd hoge inflatie raakt de koopkracht van bijna iedereen. KPN is de eerste die een redelijk bescheiden prijsstijging in tijden van zeer hoge inflatie bekendmaakt. Het is nog afwachten hoe andere internet-providers reageren. Het is de vraag of KPN hiermee een trend zet, of dat andere providers wel voor tariefsverhoging kiezen die dichter bij de inflatie zit.”

Nederland blijft digitaal verbonden

Volgens Gerd De Smyter, woordvoerder van KPN, voert de provider een gematigde prijsverhoging door om Nederland digitaal verbonden te houden. “Door het hybride werken is het belang van de kwaliteit van het netwerk van Nederland gebleken. Thuiswerken en streamen zorgden ervoor dat het gebruik van onze diensten over het netwerk flink toenamen. Daarom is het belangrijk dat KPN blijft investeren in de kwaliteit van de diensten, maar ook in de veiligheid zodat we ook in de toekomst verzekerd zijn van solide en veilige diensten over het netwerk van Nederland.”

Bron: Pricewise.nl – KPN maakt nieuwe tarieven bekend: stijging van 1,90 per maand

Cookieinstellingen