Tech­no­lo­gie maakt weg­ver­keer vei­li­ger, scho­ner, ef­fi­ciënter en goed­ko­per

Foto: CC0

Wegverkeer in Limburg (en de rest van Zuid Nederland) kan door toepassing van technologie en innovaties veiliger, schoner, efficiënter en goedkoper worden.

Om dit te stimuleren, kunnen onder meer Limburgse bedrijven en ondernemers ondersteuning krijgen voor hun idee, product of dienst die deze doelen dichterbij brengen. Geïnteresseerde startups kunnen zich tot en met 31 mei aanmelden via www.mobilitylab.nl.

Steun voor initiatieven

Uit de aanmeldingen worden 25 startups geselecteerd voor het programma van Mobility Lab. Het programma koppelt de geselecteerde initiatieven vervolgens aan een aansprekende klant. Ook kunnen de deelnemers rekenen op juridisch-, marketing- en communicatieadvies én hulp bij het vinden van funding.

Veiliger, schoner, efficiënter wegvervoer

Er vonden de afgelopen jaren in Limburg en Brabant al uiteenlopende en succesvolle tests en pilots plaats. Zo kunnen sensoren in het wegdek de bandenspanning van wegverkeer meten en deze informatie doorgeven aan de mobiele telefoon van de bestuurder. Ook kunnen stoplichten afgesteld worden op naderend vrachtverkeer, waardoor afremmen en optrekken worden verminderd en de doorstroming wordt vergroot.

Samenwerking groeit

Mobility Lab is een samenwerkingsverband tussen de provincies Noord Brabant en Limburg en de stad Rotterdam. Binnenkort sluit de provincie Utrecht zich hierbij aan. Mobility Lab ondersteunt de ideeën en startups. De beginnende bedrijven krijgen via Mobility Lab kans om nieuwe mobiliteitsconcepten in de praktijk te testen.

Banen en funding

In de vijf voorgaande edities leidde het startup-programma tot honderden nieuwe banen en hebben de startups ruim 34 miljoen euro aan funding opgehaald, waarmee het product of de dienst opgeschaald kon worden. In de afgelopen jaren deden 89 startups uit binnen- en buitenland mee aan Mobility Lab en werden 74 pilots uitgevoerd in diverse gemeenten.

Bron: Provincie Limburg

Cookieinstellingen