Nancy Kaufmann verruilt Stadspartij voor CDA-fractie

Foto: SGN

De spanningen binnen de Stadspartij Sittard-Geleen-Born zijn alsnog uitgelopen op een scheuring.

Nancy Kaufmann, lijsttrekker voor de Stadspartij tijdens de afgelopen raadsverkiezingen en fractievoorzitter van die partij sinds het vertrek van Ton Raven in de vorige raadsperiode naar de Eerste Kamer, heeft besloten met medeneming van haar zetel over te stappen naar het CDA.

De spanningen tussen Nancy Kaufmann en Ton Raven, die nu naast zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer voor de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) ook gemeenteraadslid in Sittard-Geleen voor de Stadspartij is, begonnen feitelijk op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Ton Raven opende toen op social media een frontale aanval op wethouder Pieter Meekels (gob). Daar was niet enkel het gob niet blij mee, ook binnen de fractie van de Stadspartij was men er op zijn zachtst gezegd niet gelukkig mee. Kaufmann wijst erop dat er in de coalitie met CDA en gob steeds een positieve sfeer hing en dat er constructief werd samengewerkt. En zo ontstonden er spanningen en wantrouwen binnen de Stadspartij.

De onderlinge spanningen liepen dermate hoog op dat Kaufmann aangaf niet langer als fractievoorzitter te willen optreden. Ze wilde zich beraden op haar positie. Ondertussen liet het bestuur van de Stadspartij in een verklaring weten dat er voorlopig geen fractieleider zou worden aangewezen en dat elk van de drie raadsleden op bepaalde terreinen als fractiewoordvoerder zou optreden. Dat leek Kaufmann geen werkbare situatie.

Een serie binnen de fractie van de Stadspartij gevoerde gesprekken om de ontstane vertrouwenscrisis op te lossen heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Reden voor Kaufmann om de Stadspartij de rug toe te keren. Diverse partijen zagen Kaufmann graag komen, maar uiteindelijk koos ze ervoor om deel uit te gaan maken van de CDA-fractie, die daardoor nu 8 zetels telt. Een eenmansfractie zag ze beslist niet zitten, want de raad is volgens haar met 12 fracties al veel te veel versplinterd.

Reacties

Cookieinstellingen