Grootste kermis van de regio keert terug in centrum Geleen

<em>Gelaender Kirmès: de Reactor</em>
Gelaender Kirmès: de Reactor
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Twee jaren achter elkaar bleef het in juni stil in het centrum van Geleen: de Gelaender Kirmès moest vanwege corona noodgedwongen verstek laten gaan.

Maar dit jaar kan het grote tijdelijke pretpark weer neerstrijken op de Geleense Markt, de Raadhuisstraat en de Rijksweg-Centrum.

Liefhebbers van een adrenalineboost kunnen er van 10 tot en met 15 juni hun hart ophalen in grote attracties zoals de Turbo Polyp, Reactor, Spinning coaster of de Fire-ball. En niet te vergeten in dé kermisklassieker of all times: het grote reuzenrad. Of gaan griezelen in Spookhuis Haunted Castle. Of gedesoriënteerd raken in Glazendoolhof Rue de Paris. Bezoek vooral ook de Cake-Walk en de Cocoon Rupsbaan voor meer nostalgisch kermisvermaak.

Andere grote attracties die je op de Gelaender Kirmès aan zult treffen zijn de Dance Jumper; Future Dance; Booster Maxxx; Airrace Bungee; Boobytrap Hotel XXL; Crazy Cars 2; Snowjet; Freestyle en Gravriton Starwars.

Maar ook voor degenen die met minder ‘thrill’ content zijn – want veel te jong of ‘niet meer jong genoeg’ – valt er op de kermis in de wereldstad meer dan genoeg te beleven met attracties die spel- en kindervermaak bieden. En daarnaast valt er natuurlijk ook genoeg te snoepen: je vindt er alles tussen suikerspin en Schwenkhütte.

  • Spel: Schietsalon; Voetbalspel; Kamelenrace; Bussensport; Ballenfontein; Pink Date; Lijntrek; Skeeball; Lucky Cranes (2x); Pusher (2x); Aqua-Blasta; Lucky Duck en Kop van Jut XXL.
  • Kindervermaak: Baby Flug; kindercarrousel; Reis door Toverland; Crazy Tea Party; Race-o-Rama; familie achtbaan Clown Coaster; Mini-Cars; Grand Carrousel; Bungee Trampoline; Ballon Voyage; Hurricane en Flying Jumbo
  • Eten: Churros; Tini’s Fruitbar; Sweet Chocolate Sensation; Knoop’s Nougat Montelimar; Twisted chips; suikerspin; Nougat en Suikerwerken; Kermiscafé; poffertjeskraam; Fried Chicken; Reibekuchen – champignons; Temple of Food; IJswinkel; wafelkraam; gebakkraam; Pizza – Pasta; Friet – Snacks – Broodjes; Pinda’s; Popcorn; Vispaleis Familie van Wijk; Schwenkhütte; The Food Specialist (friet-snacks).

Prikkelarm

Op woensdag 15 juni is er van 13:00 tot 15:00 uur weer een prikkelarme kermis. Dan zijn er geen lichteffecten is er ook geen harde muziek.

Cookieinstellingen