Concert in oude Salviuskerkje Limbricht: Let’s begin again

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 12 juni geeft Vocaal Ensemble Cantori La Vera onder leiding van Alice Hendriks om 15:00 uur een concert in het Salviuskerkje in Limbricht.

Het concert draagt als toepasselijke titel Let’s begin again. Solisten zijn Maartje Rammeloo (sopraan) en Cas Huurdeman (gitaar). Anja Hendrikx zorgt voor de pianobegeleiding.
aan de vleugel: Anja Hendrikx

Toepasselijke titel voor een nieuwe start

Twee jaar lang heeft het koor nauwelijks kunnen zingen. Repetities via Zoom en later bij koorleden in de tuin waren een schamele vervanging van het plezier om echt samen muziek te kunnen maken. Maar nu kunnen ze gelukkig weer goed van start gaan. Het koor heeft een programma samengesteld met de toepasselijke titel: Let’s begin again, naar de tekst van een van de liederen van de componist John Rutter.

Cantori La Vera zingt op 12 juni oude en nieuwe muziek: Dowland, Mendelssohn, Rheinberger, Rutter, Whitacre en Gjeilo.

Het geheel staat onder leiding van Alice Hendriks. Zij studeerde piano en orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht. Gedurende tien jaar was zij als begeleider verbonden aan de Toneelacademie van Maastricht. Enkele jaren dirigeerde zij het Symfonieorkest van de Maastrichtse Muziekschool en als repetitor verleende ze medewerking aan enkele producties van Opera Zuid. Van 2001 tot 2013 was zij dirigent van het Symfonieorkest Avanti. Momenteel is zij werkzaam als repetitor bij de jaarlijkse masterclass voor operazangers Acting for Singers, van de Jekerstudio in Maastricht en van internationaal bekende solisten. Als dirigente is Alice verbonden aan Cantori La Vera en aan de Oratoriumvereniging Sittard.

De twee solisten zijn Maartje Rammeloo, dochter van een van de tenoren en de jeugdige gitarist Cas Huurdeman, kleinzoon van bas Harry Brouwers.
Maartje studeerde zang aan het Conservatorium en volgde diverse masterclasses. Zij was prijswinnares bij het internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Ze was prijswinnares bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch, het Erna Spoorenberg Concours, de Hans Gabor Belvedère Competition en stond in de finale van het Montserrat Caballé Concours in Zaragoza en de Wilhelm Stenhammer Competitie in Zweden. Maartje Rammeloo zingt operarollen bij operahuizen in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Zweden..
Ze sloot haar masteropleiding cum laude af met als specialisatie klassiek muziektheater.

Anja Hendrikx begeleidt het concert op de vleugel. Zij studeerde orgel, clavecimbel en kerkmuziek aan het Maastrichts Conservatorium.

Cantori la Vera begon in 1981 als een mannenensemble onder leiding van Harrie Sproncken. Nadat in 1988 Alice Hendriks tot dirigent was benoemd, werd al snel besloten om het koor tot een gemengd ensemble om te vormen. Onder haar geduldige en muzikale leiding is het koor sindsdien uitgegroeid tot ‘een koor met veel potentie’, met een ‘sympathieke, ontspannen koorklank’, zoals de beoordeling luidde van de Vereniging Toonkunst Nederland in juni 2013. Het repertoire van het koor reikt van de Renaissance tot de 21e eeuw, sacrale en wereldse muziek, a capella én met begeleiding.

Hoogtepunten uit de afgelopen jaren waren een workshop met de King’s Singers, uitvoeringen van de Elias van Mendelssohn in Eijsden en Tegelen, het jubileumconcert Lux Aurumque in Beek rondom de muziek van Eric Whitacre, een optreden in de synagoge van Meerssen en concerten in het Salviuskerkje in Limbricht, waarbij vaak wordt samengewerkt met andere ensembles. In 2017 ging het koor op concertreis naar Rome en luisterde missen op in de Sint Pieter en de Santa Maria Maggiore.

Entree: 12,50 contant betalen en svp in envelop aanreiken
Reserveren bij [email protected]
Informatie via www.cantorilavera.nl en www.salviuskerkje.nl
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht
Parkeren: parkeerplaats naast Kasteel Limbricht

Cookieinstellingen