Zeer productieve en natte middag bij Glanerbrook

Een vijftigtal Oekraïense en Nederlandse inwoners van Sittard-Geleen hebben samen met Séverine Louf van CNME De Rollen bij het Glanerbloempje in Geleen 6000×5 zonnebloemzaden verpakt voor alle kinderen in het basisonderwijs in de regio.

Door de enorme hulp van iedereen zijn er nog maar 1000 envelopjes te vullen.

Waterpistolengevecht

Oekraïense en Nederlandse kinderen maar ook Syrische en Nederlandse volwassenen gingen met elkaar in een verkoelend watergevecht. Er waren lekkere ijsje en natuurlijk de bekende Limburgse vlaai, die door de mensen uit Oekraïne zeer wordt gewaardeerd.

Dankzij de gastvrijheid en behulpzaamheid van de dames van het Bloempje voor het goede doel liep alles op rolletjes. Het werd dan ook een meer dan geslaagde middag. Olga uit Oekraïne gaf aan dat de hele groep hier voldoening aan beleeft. Ze zijn blij dat ze dit konden doen.

En dank aan én petje af voor Petje af! De kinderen hebben super goed geholpen met het vullen van de envelopjes. Vele handen maken dan ook licht (en leuker) werk. Dankbaar voor alle hulp. En de helpers op hun beurt dankbaar voor de gelegenheid om samen iets te doen, iets van betekenis.

Alle basisscholen in Sittard-Geleen ontvangen binnenkort een verrassing. Tipje van de sluier: het zijn zogenaamde Tegelwippertjes. Wordt vervolgd!

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de donateurs en vrijwilligers van #sittardgeleenhelpt

waterpistolengevecht

Cookieinstellingen