Minister Helder op bezoek in Sittard-Geleen

<em>Een bezoekje aan de tiny houses en hun bewoners</em>
Een bezoekje aan de tiny houses en hun bewoners
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) bracht maandag een werkbezoek aan onder meer twee zorglocaties in de gemeente Sittard-Geleen.

Als eerste verrichtte ze de officiële opening van Parc Glana in Geleen. In deze tien hectare grote parkachtige omgeving heeft Zuyderland een aantal zorgpaviljoens gerealiseerd, waar in totaal 124 ouderen wonen. Twee derde van de bewoners heeft Alzheimer, maar zij kunnen zich desondanks vrijelijk binnen het afgeschermde terrein bewegen, omdat ze een zender bij zich dragen waarmee zij altijd zijn te lokaliseren. (Lees verder onder de foto.)

zorgwoning in Parc Glana
Een van de paviljoens in Parc Glana in Geleen

Even na het middaguur bracht de minister een bezoek aan zorgboerderij de Ophovenerhof in Sittard, een veel kleinschaliger zorginitiatief waar professionals en vrijwilligers dagbesteding en woonbegeleiding organiseren voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Op dit moment wonen er een elftal mensen op de Ophovenerhof, waarvan sinds kort drie met meer zelfstandigheid in tiny houses, die afgelopen jaar werden geplaatst in een omheinde boomgaard naast de oude carréboerderij. Een prachtige plek waar de bewoners zich volledig thuis en op hun gemak voelen, ook in de wetenschap dat hulp altijd dichtbij is.

De drie tiny houses zijn energieneutraal en werden gebouwd door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

ophovenerhof tiny houses mei 2022 2
De drie tiny houses bij de Ophovenerhof in Sittard.
Cookieinstellingen