NK tegelwippen: Sittard-Geleen neemt voorsprong op Maastricht

Foto: SGN

Sittard-Geleen doet mee aan het NK Tegelwippen. Het NK tegelwippen daagt iedereen uit om in actie te komen tegen de verstening van onze omgeving.

Wie als particulier stenen uit zijn tuin, of als gemeente uit de openbare ruimte verwijdert draagt bij aan het bestrijden van wateroverlast en het verminderen van hittestress in de omgeving.

De gemeenten Sittard-Geleen en Maastricht zijn op dit gebied de concurrentie met elkaar aangegaan. Op dit moment heeft Sittard-Geleen met 4493 gewipte tegels in absolute zin een kleine voorsprong genomen op Maastricht, dat 4413 tegels heeft verwijderd. Gerelateerd aan het aantal inwoners heeft Sittard-Geleen echter een beduidend grotere voorsprong: 48,61 tegenover 36,3 gewipte tegels per inwoner.

Met name de werkzaamheden bij Heemkundevereniging Geleen zetten zoden aan de dijk. Daar werden bij de aanleg van Heemelrijk Tuin Jupiter 2807 tegels gewipt. Ze werden vervolgens opnieuw gebruikt als verharding (enkele paden in plaats van het oorspronkelijke volledig betegelde oppervlak) en als stapelmuurtjes voor de nieuwe plantenbakken en voor het verhogen van het terras.

heemelrijk tuin jupiter

Reacties

Cookieinstellingen