Voortgang Huis aan de Markt in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het College van B&W heeft de gemeenteraad middels een collegebrief op de hoogte gebracht over de voortgang rond het Huis aan de Markt in Sittard.

De aanbesteding van het Huis aan de Markt kent verschillende fases. Nadat het project werd bekendgemaakt via aanbestedingsportaal Tenderned hebben meerdere partijen nadere informatie opgevraagd. Uiteindelijk hebben drie partijen tijdens deze selectiefase aangegeven dat ze mee willen doen in de aanbesteding. Het gaat om twee geïnteresseerden uit Limburg en een uit Noord-Brabant.

Deze drie ontwikkelaars gaan nu aan de slag met het maken van een ontwerp en het uitwerken daarvan, tijdens de ‘gunningsfase’. De bedoeling is, zoals eerder gemeld, dat zij in de zomer (augustus) hun plan presenteren. Vervolgens zal in september de daadwerkelijke gunning plaatsvinden van het Huis aan de Markt. In de loop van het vierde kwartaal van dit jaar kan de winnaar van de aanbesteding dan starten met (de voorbereiding van) de sloop van het huidige pand en de daaropvolgende nieuwbouw.

Internationale belangstelling

Het project Huis aan de Markt heeft ook internationale belangstelling. Onlangs ontving de gemeente een groep studenten van de gerenommeerde RWTH in Aken die het Huis aan de Markt gaan gebruiken als studieobject. Zij studeren architectuur aan de RWTH en hebben in het kader van het onderdeel architectuurgeschiedenis de opdracht gekregen om de in hun ogen optimale variant van het Huis aan de Markt uit te werken. Voor de duidelijkheid wordt benadrukt dat de ontwerpen van de studenten los staan van het reguliere aanbestedingstraject.

Projectleider

Projectleider Bert Krikke van het Huis aan de Markt, die ook enkele malen aanwezig was bij de raadswerkgroep Huisvesting, heeft een nieuwe opdracht aanvaard in de buurt van zijn woonplaats Arnhem. Het is niet mogelijk om zijn werkzaamheden voor de gemeente Sittard-Geleen te combineren met zijn nieuwe opdracht. Daarom is er een nieuwe projectleider aangesteld. Jo Mans van het Maastrichtse bedrijf MJB Groep gaat het project Huis aan de Markt voortzetten.

Aanzien

De komende weken wordt gewerkt aan het verbeteren van het aanzien van het voormalige V&D-pand. De etalageramen worden voorzien van folie waardoor het beeld rondom het pand verbetert. Ook op de tweede verdieping, waar in verband met asbest de ramen zijn verwijderd, zal het aanzien worden verbeterd.

Bron: Collegebrief week 20

Cookieinstellingen