Groot onderhoud wegen in Sittard-Geleen

Nieuw asfalt in Windraak
Foto:

De gemeente knapt de wegen voor u op! In het kader van het Groot Onderhoud Wegen 2022 wordt op diverse locaties in Sittard-Geleen aan de wegen gewerkt.

Waar nodig worden wegen en trottoirs vernieuwd, bomen vervangen en verkeersmaatregelen aangelegd. De omwonenden worden per brief geïnformeerd.

Planning

Grevenbicht

 • 23 mei tot en met 10 juni
  Wilgenstraat – op het kruispunt Wilgenstraat-Heilig Kruisstraat wordt een verkeersplateau aangelegd. In de Wilgenstraat wordt de asfalttoplaag vernieuwd. De vakken waarin gewerkt wordt zijn volledig afgesloten voor het verkeer.
 • 7 tot en met 10 juni
  Tomberstraat – net buiten de bebouwde kom wordt een verkeersdrempel aangelegd.

Sittard

 • Dr Nolenslaan, Sittard (fase 4)
 • Vrangendael Sittard
  In diverse straten wordt het asfalt vernieuwd. Ook leggen we op diverse kruispunten verhoogde verkeersplateaus aan, om de verkeersveiligheid te vergroten. Daarna wordt opnieuw geasfalteerd.

  • Afgerond: Burg. Arnoldtsstraat; Burg. Wemansstraat, Burg. Schmitzstraat, Burg. Gijzelsstraat (deels), Broeksittarderweg; Chopinstraat, Hollmanstraat, Battastraat, Sweelinckstraat, deel van Beethovenstraat
  • In bewerking: 16 mei tot en met 3 juni: Deel van Burg. Gijzelsstraat, Burg. Lünenschloszstraat, Vrangendael, Beethovenstraat
 • 7 tot en met 10 juni
  Mgr. Vranckenstraat – de bochten van de aansluiting van de Mgr. Vranckenstraat op de Holleweg, in het deel richting de Mgr. Buckxstraat, worden ruimer gemaakt. De trottoirbanden worden verlaagd en er wordt betonverharding aangelegd in de bochten waar overheen gereden mag worden. De vakken waarin gewerkt wordt zijn volledig afgesloten voor het verkeer. Het deel van de Holleweg richting de Mgr. Buckxstraat en het bovenste deel van de Mgr. Vranckenstraat vanaf de tweedehandswinkel richting de Mgr. Claessensstraat en de Mgr. Canoystraat zijn volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er worden verkeersregelaars ingezet. Let op: in verband met een wegafzetting kan het verkeer hinder ondervinden.

Graetheide – Born

 • 7 tot en met 17 juni
  Oude Baan – de toplaag van het asfalt wordt vernieuwd. Er worden reparaties aan de onderlaag uitgevoerd. De randen van de weg, de kantopsluitingen, worden vernieuwd in beton. De werkzaamheden vinden plaats op de Oude Baan tussen de Sluisweg en de Jacobusstraat. Tijdens de werkzaamheden wordt het werkvak volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Let op: in verband met een wegafzetting kan het verkeer hinder ondervinden

Geleen

 • 13 tot en met 17 juni
  Spreeuwenstraat – de toplaag van het asfalt wordt vernieuwd. Er worden reparaties aan de onderlaag uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden wordt het werkvak volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Informatie en vragen

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u bellen naar 14 046.

Reacties

Cookieinstellingen