Sint Joris en de draak bij Galerie Maria Nicolasina

Foto: Maria Nicolasina

Tot 25 juni kunt u bij Galerie Maria Nicolasina aan de Steenweg 36 in Sittard de expositie Sint Joris en de Draak bezoeken.

In deze expositie ziet u beelden van Jos Beurskens, een internationaal bekend kunstenaar uit Beesel – de plaats van het draaksteken – en grote schilderijen van Maria Nicolasina. Elk schilderij en beeld heeft een specifieke eigen betekenis.

In de legende van Sint Joris teistert de draak het dorp. Alle schapen zijn al geofferd. Nu wil hij de mooie meisjes. De dochter van de koning staat klaar als zuiver witte bruid in het bos. Sint Joris ziet haar en gaat met de draak in gevecht. De draak is allen te verslaan door hem recht in de bek te steken. In de essentie het probleem aanpakken en positief omdraaien. “Zoals de oorlog in Oekraïne: door Poetin zelf te verslaan,” aldus Maria Nicolasina.

Foto: de karmozijnrode Lotus symboliseert in de Oosterse filosofie de draak: bervuld met negatieve gevoelens, zoals woede, hebzucht, eenzaamheid, pijn, verdriet, oorlog en de wanhoop en onwetendheid hoe het probleem op te lossen.

Sint Joris en de Draak
Galerie Maria Nicolasina
Steenweg 36, Sittard.
op afspraak via 0616082389
donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur

Cookieinstellingen