Geweldige opbrengst voor eerste HoopLoop Geleen

Pinksterzondag 5 juni werd – na twee jaar gedwongen corona-uitstel – voor het eerst de HoopLoop georganiseerd in het centrum van Geleen.

Om 10:00 uur gaf wethouder Judith Bühler het startsein voor deze tot middernacht durende sponsorloop, een wandeling over een parcours dat was uitgezet in het centrum van Geleen. Voor aanvang werd er ook nog een moment van stilte gehouden voor de overleden Gino van der Straeten. Er werd speciaal voor Gino een kaars aangestoken.

Op een podium bij het oude raadhuis werden de helde dag optredens verzorgd. Onder andere Geleens mannenkoor Mignon, diverse fanfares en de Rikky Rokker Experience zorgden voor een feestelijke muzikale omlijsting van het wandelevenement ten bate van onderzoek naar en de bestrijding van kanker. De stemming kwam er goed in, en al helemaal toen Richtig Rex zingend meeliep en zorgde voor een heuse polonaise op de Markt. Tussen de optredens door kon het publiek verzoeknummers aanvragen, waarvoor een vrijwillige bijdrage werd gevraagd. De zumbamarathon van Harrie Dekkers moest na een uur helaas worden gestaakt vanwege de hevige regenbuien. Aan het slot van de avond zong Martin Hurkens duetten met Davinia en Marjolein Heijltjens.

Ruim 300 wandelaars trotseerden de soms hevige regenbuien. Om 22:00 uur stond de Raadhuisstraat vol met ruim 1500 kaarsenzakken met brandende kaarsen. De zakken werden voorzien van een tekst of een tekening. Ook werden er afbeeldingen van dierbaren die ziek of overleden zijn op de kaarsenzakken geplaatst. De hele avond bleef het droog waardoor er toch nog veel mensen op het event afkwamen.

Het oude raadhuis en de Raadhuisstraat kleurden dankzij een sprookjesachtige verlichting helemaal paars. Wethouder Leon Geilen mocht het mega eindbedrag om klokslag twaalf uur middernacht bekend maken: de eerste HoopLoop bracht het indrukwekkende bedrag van 43.750 euro op!

De netto-opbrengst (na aftrek van gemaakte kosten) komt ten goede aan Kankeronderzoekfonds Limburg, het Toon Hermans Huis in Sittard en Zuyderland in Geleen.

Cookieinstellingen