Sittard-Geleen springt opnieuw bij met noodopvang asielzoekers

Noodopvang vluchtelingen in Glanerbrook
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Middels een brief heeft burgemeester Hans Verheijen de omwonenden van sportcentrum Glanerbrook in Geleen op de hoogte gebracht van de komst van 150 asielzoekers.

Zij worden opgevangen in de tijdelijke noodopvang in sportcentrum Glanerbrook.

De zorgelijke situatie bij de centrale opvang in Ter Apel, waar asielzoekers door gebrek aan plaats in de buitenlucht moeten slapen, is vaak in het nieuws. Meerdere gemeenten springen dit weekend opnieuw bij.

Vrijdagavond werd bekend dat op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers 150 asielzoekers in Glanerbrook worden ondergebracht. Zij kwamen in de loop van zaterdag aan in Geleen.

Over de duur van het verblijf valt op dit moment niets te zeggen, zo laat burgemeester Verheijen weten. “Voor de opvang in Glanerbrook houden we nu vast aan de eerder vastgestelde einddatum van 21 juli.” In Glanerbrook verblijven nu 42 Oekraïense vluchtelingen. Zij verhuizen naar opvanglocaties in de regio.

“De hulp van gemeenten, ook van Sittard-Geleen, is niet oneindig. We hopen dan ook dat een structurelere oplossing in zicht is, nu het Kabinet heeft aangekondigd dat maandag een plan klaar moet zijn voor hoe de opvang de komende maanden geregeld wordt,” aldus Verheijen in de brief aan de omwonenden.

Reacties

Cookieinstellingen