Geen reden om kademuren langs beek in Sittard te verbeteren

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De plannen voor de kademuren in de Geleenbeek hoeven niet te worden aangepast naar aanleiding van het instorten van een deel van de kademuur bij Ophoven.

Dat antwoordt het College van B&W op vragen van de gemeenteraadsfractie van D66 over de veiligheid van de stapelmuren langs de oever dan de beek.

Volgens het College waren er vanuit het toezicht al opmerkingen gemaakt ten aanzien van de kwaliteit van het gedeelte van de muur dat is ingestort. De volledige muur was door de directievoering van gemeente en Waterschap bovendien nog niet goedgekeurd en geaccepteerd, en ook niet opgeleverd door de aannemer. Dit was de aannemer ook medegedeeld vóór het moment van instorten.

Op basis van inspectie had de directievoering de aannemer aangezegd de stapelmuur over een lengte van om en nabij 40 meter deels af te breken en opnieuw op te bouwen alvorens deze opgeleverd kan worden. De kosten zijn voor diens rekening.

De muur stortte op vrijdag 20 mei in tijdens een extreme regenbui. De omgeving heeft daarbij geen gevaar gelopen omdat het gebied vanwege de werkzaamheden die er nog werden uitgevoerd met hekken was afgezet.

herstelde kademuur langs beek bij ophoven in sittard
De kademuur is inmiddels hersteld.

 

Cookieinstellingen