Donatie oud-wethouder Meekels aan Toon Hermans Huis in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Afgelopen woensdag zat het er op: na 36 jaar politiek-bestuurlijk actief te zijn geweest als raadslid en wethouder in Sittard-Geleen en voordien in Born is Pieter Meekels met pensioen.

Het officiële afscheid vond ruim voor de laatste raadsvergadering op 15 mei plaats in het Toon Hermans Theater in Sittard. Meekels wenste bij zijn afscheid geen cadeaus, maar zag liever dat mensen een financiële bijdrage zouden geven aan het Toon Hermans Huis in Sittard, aan Stichting Wensulance Limburg of aan het Bijna Thuis Huis Swentibold (hospice Bronnerhof).

Daags na de installatie van het nieuwe College van B&W bezocht Meekels samen met zijn echtgenote José het Toon Hermans Huis op de Paardestraat in Sittard. Daar overhandigde hij een cheque ter waarde van €3764,83 aan voorzitter van het bestuur van de Stichting Toon Hermans Huis Sittard Leon Poels en waarnemend directeur Huub Gubbels. Meekels liet weten enorm veel waardering te hebben voor het werk dat de vrijwilligers van het Toon Hermans Huis verzetten voor mensen die hulp nodig hebben bij het doorlopen van een zwaar ziekteproces en bij rouwverwerking.

Het Toon Hermanshuis Sittard, dat volgend jaar 25 jaar bestaat, ontvangt geen subsidie en is – los van een vast deel inkomsten vanuit de wmo – voor zijn voortbestaan grotendeels afhankelijk van giften van derden. De cheque die oud-wethouder Meekels met dank aan de gevers mocht overhandigen werd dan ook in grote dank aanvaard.

Op de foto boven dit bericht, van links naar rechts: Leon Poels, Huub Gubbels, Pieter Meekels en José Meekels.

Cookieinstellingen