Voortgang aanbesteding Huis aan de Markt

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In maart 2022 is een nieuwe aanbestedingsprocedure gestart voor het Huis aan de Markt in het voormalige V&D gebouw in Sittard.

Eerder meldde het college van B&W dat de selectiefase heeft geresulteerd in drie inschrijvers. Deze inschrijvers hebben collectief extra tijd gevraagd voor de uitwerking van de inschrijving. Daarnaast hebben de inschrijvers aangegeven de prijsstijgingen in de markt dermate risicovol te vinden dat ze geen prijsvaste aanbieding kunnen of willen doen.

Het college heeft besloten gehoor te geven aan het verzoek om de proceduretermijn te verlengen, waardoor nu de gunning is voorzien voor 30 december 2022. Daaraan voorafgaand worden de ontwerpen in november aan de inwoners getoond.

Om tegenmoet te komen aan de opmerking over prijsvastheid is een indexeringsregeling uitgewerkt met twee varianten, waarbij de kosten als gevolg van de eventuele extra stijging in de BDB (bouwkostendata) index ten opzichte van het langjarig gemiddelde volledig dan wel voor voor de helft voor rekening van de gemeente zullen komen. Hiermee wil het college voorkomen dat geselecteerde partijen geen inschrijving gaan doen.

Aan de Provincie is gevraagd de termijn te verlengen waarbinnen de Provincie de €2,4 miljoen beschikbaar houdt voor de onrendabele top van het Huis aan de Markt in Sittard.

Eventuele budgettaire consequenties zullen worden ingebracht in het college en de raad voor besluitvorming.

Cookieinstellingen