Een lach en een traan bij overdracht VONJAxl

<em>Sleuteloverdracht</em>
Sleuteloverdracht
Foto: SGN

Een zaak starten en die bij je pensioen overdragen aan een opvolger: dat gebeurt tegenwoordig nog maar hoogst zelden.

Op 15 september 2010 opende Yvonne Janssen op de Haspelsestraat in Sittard VONJAxl, een damesmodezaak voor de grotere maten.

Sindsdien heeft VONJAxl zich ontwikkeld tot een zaak met een grote klantenkring tot ver in de regio, inclusief het Duitse en Belgische grensgebied.

nieuwe eigenaar vonjaxl
Marie-Louise Dols volgt Yvonne Janssen op bij VONJAxl

Op 26 november maakte Yvonne bekend dat ze eind juli 2022 – vandaag dus – haar winkel overdraagt aan Marie-Louise Dols. Afgelopen week gingen ze samen naar Amsterdam op inkoop voor de zomercollectie van komend jaar. “Dat voelde voor mij als een afscheidstournee langs de merken,” aldus Yvonne. En bij een afscheidstournee horen een lach en een traan.

Vandaag was dat niet anders, want op deze dag droeg Yvonne de sleutels van haar zaak over aan haar opvolgster. Yvonne is vanaf nu met pensioen, maar de door haar opgerichte modezaak VONJAxl blijft – en dat is goed nieuws voor de binnenstad van Sittard en voor VONJAxl’s trouwe klanten – gewoon bestaan. Tegen haar klanten zegt Yvonne: “Ik ben ervan overtuigd dat Marie-Louise heel goed in staat is om de sfeer van VONJAxl op de juiste wijze uit te dragen en zij jullie net zo goed zal adviseren en van dienst zijn als jullie gewend zijn.”

De afgelopen dagen, maar vooral vandaag, was het een komen en gaan van bekenden die Yvonne nog een keer in de winkel wilden zien. Om haar te feliciteren met de overdracht, haar veel plezier toe te wensen met haar pensioen en om haar te bedanken voor haar kledingadviezen, haar service, de kopjes koffie en haar luisterend oor. De tafel die bij VONJAxl midden in de winkel staat biedt namelijk altijd plek voor een kop koffie en een gesprek. Kleding verkopen leek soms wel bijzaak. Dat dat door haar klanten zeer werd gewaardeerd werd vandaag meer dan duidelijk.

Yvonne’s opvolgster Marie-Louise heeft 11 jaar bij Ulla Popken grote maten gewerkt als storemanager en is dus thuis in het adviseren en kleden van de dames met een maatje meer. Zij ziet hen vanaf 1 augustus natuurlijk graag terug in de winkel. Yvonne zal overigens ook na die datum op verzoek van Marie-Louise bij drukte bijspringen en ondersteunen.

Partir, c’est mourir un peu zoals de Fransen het zo mooi zeggen: afscheid nemen is een beetje sterven. Dat geldt natuurlijk ook voor de overdracht van de door jezelf gestarte winkel: je neemt niet alleen afscheid van een stuk van je leven, maar ook van al die mensen die met die winkel samenhangen. Klanten, leveranciers, de postbode, pakketbezorgers, collega winkeliers. Al kom je die in een andere setting beslist nog weleens eens tegen. Ergens op een terras bijvoorbeeld. Yvonne: “Ik ga dan ook met volle teugen van mijn pensioen genieten!”

Reacties

Cookieinstellingen