Afgelopen week 21.680 nieuwe coronabesmettingen geteld

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Afgelopen week zijn er 21.680 nieuwe coronabesmettingen geteld. Een week eerder werden 28.019 besmette personen geteld.

Er zijn in de afgelopen week 503 (een week eerder 631 patiënten door de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). De IC’s namen de afgelopen week 28 patiënten met SARS-COV-2 op, 15 minder dan een week eerder. De afgelopen week zijn 25 (een week eerder 37) laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld.

In week 30 werd van 28.336 geteste personen de uitslag bekend: 18.931 testten positief op COVID-19. Een week eerder waren van de 33.950 ontvangen uitslagen er 23.858 positief. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is van week 30 op week 31 gedaald van 70,3% naar 66,8%.

Het aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen week heeft binnengekregen van de GGD’en is niet hetzelfde als het aantal positieve tests van die week. Dat kan namelijk nog veranderen door nameldingen. Dit zijn meldingen die voortkomen uit teststraten, maar ook bijvoorbeeld van ziekenhuizen, enzovoort. Het aantal besmettingen in een week is naar verwachting hoger dan het aantal positieve tests, omdat het aannemelijk is dat niet iedereen met een besmetting zich laat testen.

Niet iedereen die positief test, wordt patiënt genoemd. Deze term wordt gebruikt voor mensen die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis of voor mensen die zo ziek waren dat zij zijn overleden. Niet iedereen met een positieve uitslag wordt zo ziek dat opname in het ziekenhuis nodig is. Veel mensen krijgen slechts milde klachten of zelfs geen klachten.

Reacties

Cookieinstellingen