Baanbrekende recyclingunit SABIC en Plastic Energy op Chemelot binnenkort operationeel

<em>Plasticrecyclinginstallatieop Chemelot</em>
Plasticrecyclinginstallatieop Chemelot
Foto: SABIC/Plastic Energy

SABIC bouwt samen met partner Plastic Energy een plasticrecyclingfabriek die moeilijk te recyclen plastic afval verwerkt tot pyrolyseolie.

Als alternatief voor traditionele fossiele materialen om nieuwe, hoogwaardige, circulaire polymeren te produceren. SABIC is samen met Plastic Energy (een koploper op het gebied van chemische recycling van plastics) een 50-50 joint venture gestart, genaamd SABIC Plastic Energy Advanced Recycling B.V. ProfCore is de exclusieve partner voor het samenstellen van een kwalitatief hoogwaardig team, dat in de gloednieuwe fabriek op Chemelot in Geleen aan de slag gaat.

ProfCore stelt team samen dat innovatief recyclingproces in goede banen gaat leiden

Een jaar geleden werd op Chemelot begonnen met de bouw van een state of the art plasticrecyclinginstallatie, waar via een gepatenteerd proces afvalplastic dat niet mechanisch te recyclen is wordt verwerkt tot TACOIL™. Deze olie wordt vervolgens weer ingezet in het productieproces bij SABIC, waar dit circulair wordt verwerkt tot polymeren.

Circulaire economie voor plastics

Plant manager John Duys: “Het verwerken van de plastics tot circulaire grondstoffen vergroot de beschikbaarheid van duurzame producten en is een belangrijke stap op weg naar een circulaire economie voor plastics. Met een productiecapaciteit van 20.000 ton plastic afval per jaar, is de fabriek in Geleen één van de eersten die op grote schaal gecertificeerde circulaire polymeren vanuit plastic afval gaat produceren.”

Unieke kans operators

Marnix Wijers, operationeel directeur van ProfCore: “ProfCore verzorgt de werving en selectie van het team ervaren procesoperators dat in de nieuwe fabriek op Chemelot aan de slag gaat. Samen met zusterbedrijf HAAN Industrial Group wordt tevens invulling gegeven aan de benodigde maintenance technicians. We zijn er trots op dat we de exclusieve recruiment- en kennispartner voor dit unieke project zijn. Met 550 eigen medewerkers binnen ProfCore hebben we de nodige kennis van en ervaring met productieprocessen in de petrochemische industrie in huis. De operators en maintenance technicians voor dit project zijn stuk voor stuk gecertificeerd en hebben de nodige ervaring in de procesindustrie of petrochemie. Voor hen is dit een unieke kans om te werken aan een baanbrekend proces en een tastbare bijdrage te leveren aan een circulaire industrie en duurzamere wereld.”

Ter aanvulling van het team dat in de gloednieuwe fabriek op Chemelot aan de slag gaat, komt Profcore graag in contact met gecertificeerde operators en maintenance technicians die een bijdrage willen leveren aan een duurzamere wereld. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijprofcore.nl/spear.

Bijschrift bij afbeelding boven dit bericht: State of the art plasticrecyclinginstallatie op Chemelot waar via een gepatenteerd proces afvalplastic dat niet mechanisch te recyclen is, wordt verwerkt tot TACOIL™.

Cookieinstellingen