Feestelijke ingebruikname gerestaureerd Verschueren-orgel

Foto: Stichting Behoud Franse Klooster

De Stichting Behoud Franse Klooster heeft zich sinds haar oprichting ingezet voor de restauratie, herbouw en herplaatsing van het pijporgel afkomstig uit de voormalige ziekenhuiskapel (Franse Klooster).

Met veel dank aan iedereen die – op welke wijze dan ook – heeft bijgedragen aan de restauratie door Nijsse & Zn. Orgelbouw meldt Stichting Behoud Franse Klooster dat het orgel een nieuwe bestemming heeft gekregen in de parochiekerk Heilig Hart van Jezus in Overhoven-Sittard.

De stichting nodigt u van harte uit voor de feestelijke ingebruikname van het tot continuo-orgel omgebouwde orgel op zondag 7 augustus.

Het programma is als volgt:

  • 11:00 uur –  feestelijke Eucharistieviering met inzegening van het orgel. Muzikale medewerking door een gelegenheidskoor en organist Efrem Verleng.
    Livestream eucharistieviering
  • 15:00 uur – feestelijk concert met medewerking van organist Tjeu Zeijen, trombonist Harrie Ries en jong muzikaal talent.
    Livestream concert

Locatie: Parochiekerk Heilig Hart van Jezus, Geldersestraat 37, 6136 AS Sittard.

U bent van harte welkom. Een vrije gave wordt uiteraard op prijs gesteld. Na afloop van het concert is er een nazit in de zaal van het naastgelegen Gelderhof.

Reacties

Cookieinstellingen