Ik ga op reis en neem mee… een geldig paspoort

Foto: SGN

Het is vakantietijd. De voorpret voor die buitenlandse reis moet nu worden omgezet in het echte vakantieplezier. Maar dan moet je bijvoorbeeld wel over een geldig paspoort beschikken.

Natuurlijk heeft u ruim voordat u op reis gaat goed gecheckt of uw reisdocument nog geldig is. Maak een afspraak bij de gemeente als dat niet het geval is. Dat kan in Sitttard-Geleen binnen vijf werkdagen. Na uw aanvraag kunt u het document na vijf dagen ophalen. Sneller nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Daarvoor betaalt u wel extra kosten.

Paspoort, ID-kaart en rijbewijs

  • Paspoort
    Een paspoort vraagt u aan in de Stadswinkel. Maak hiervoor een afspraak. Na vijf werkdagen kunt u uw paspoort zelf ophalen of laten bezorgen. Heeft u het paspoort snel nodig? Dan kunt u een spoedafspraak maken. Kinderen van alle leeftijden moeten aanwezig zijn bij aanvraag en afhalen van het paspoort.
  • ID-kaart
    Een ID-kaart vraagt u aan in de Stadswinkel. Maak hiervoor een afspraak. Na vijf werkdagen kunt u de ID-kaart zelf ophalen of laten bezorgen. Heeft u de ID-kaart snel nodig? Dan kunt u een spoedafspraak maken. Kinderen van alle leeftijden moeten aanwezig zijn bij aanvraag en afhalen van een ID-kaart.
  • Rijbewijs
    Een rijbewijs vraagt u aan in de Stadswinkel. Dat kan alleen op afspraak. Heeft u het rijbewijs snel nodig? Dan kunt u een spoedafspraak maken. In sommige gevallen moet u eerst een medische keuring krijgen van een arts.
Cookieinstellingen