Afgelopen week 14.787 nieuwe coronabesmettingen geteld

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Afgelopen week zijn er 14.787 nieuwe coronabesmettingen geteld. Een week eerder werden 21.680 besmette personen geteld.

Er zijn in de afgelopen week 445 (een week eerder 503 patiënten door de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). De IC’s namen de afgelopen week 23 patiënten met SARS-COV-2 op, 5 minder dan een week eerder. De afgelopen week zijn 33 (een week eerder 25) laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld.

In week 31 werd van 19.366 geteste personen de uitslag bekend: 12.983 testten positief op COVID-19. Een week eerder waren van de 28.336 ontvangen uitslagen er 18,931 positief. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is van week 31 op week 32 gestegen van 66,8% naar 67%.

Het aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen week heeft binnengekregen van de GGD’en is niet hetzelfde als het aantal positieve tests van die week. Dat kan namelijk nog veranderen door nameldingen. Dit zijn meldingen die voortkomen uit teststraten, maar ook bijvoorbeeld van ziekenhuizen, enzovoort. Het aantal besmettingen in een week is naar verwachting hoger dan het aantal positieve tests, omdat het aannemelijk is dat niet iedereen met een besmetting zich laat testen.

Niet iedereen die positief test, wordt patiënt genoemd. Deze term wordt gebruikt voor mensen die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis of voor mensen die zo ziek waren dat zij zijn overleden. Niet iedereen met een positieve uitslag wordt zo ziek dat opname in het ziekenhuis nodig is. Veel mensen krijgen slechts milde klachten of zelfs geen klachten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen