Petitie tegen mogelijke sluiting milieuparken Sittard en Born

<em>Milieupark Born</em>
Milieupark Born
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De flink stijgende verwerkingskosten voor afval leiden ertoe dat de afvalstoffenheffing in Sittard-Geleen verhoogd moet worden.

Een van de mogelijke maatregelen die in beeld komen om de kosten van afvalinzameling en -verwerking voor de inwoners te verlagen is sluiting van één of meer milieuparken.

Ofschoon nog lang niet duidelijk is wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren met de milieuparken in Sittard-Geleen leek het Roger Dukers een goed idee om alvast een schot voor de boeg te geven en een online petitie te starten tegen een eventuele sluiting van de milieuparken in Sittard en Born.

Het mogelijk op termijn sluiten van milieuparken in Sittard en Born roept nogal wat weerstand op, omdat inwoners vrezen dat er meer afval illegaal gedumpt zal worden als er verder gereden moet worden naar het milieupark in Geleen.

In het door de Rekenkamercommisie opgestelde rapport Quickscan afval gemeente Sittard-Geleen wordt overigens gesteld dat er in de gemeente ongeveer twee keer zoveel milieuparken zijn als gemiddeld. Dat leidt tot hoge kosten. Verder wordt gesteld dat de milieuparken in de huidige vorm niet toekomstvast zijn. Investeringen zijn noodzakelijk, want de bestaande milieuparken hebben onvoldoende ruimte om gewenste nieuwe (circulaire) functies en afvalstromen te kunnen accommoderen (transformatie naar circulair ambachtscentrum).

 

Cookieinstellingen