Buitenbeeld langs de Maas tussen Obbicht en Nattenhoven

Foto: SGN

Wie onlangs – met oog voor de omgeving – over het fietspad op de Maasdijk tussen Obbicht en Nattenhoven heeft gefietst, moet hem hebben gezien: het mobiele uitkijkplatform ‘Buitenbeeld’.

Vanaf dit ter hoogte van de kasteelhoeve Obbicht (Kasteelweg 25) geplaatste uitkijkplatform heb je een mooi uitzicht over de Maas. De drie meter hoge container biedt wandelaars net weer een andere kijk op de wilde riviernatuur. Een mooie plek om foto’s van de omgeving te maken in een tijd dat de Maas meer van een beek wegheeft dan van een rivier.

Enkele jaren geleden stond Buitenbeeld ook al eens langs de Maas bij Obbicht. Ditmaal is ervoor gekozen om het uitzichtpunt een stuk verder van de openbare weg te plaatsen, om bezoekers uit te nodigen om de natuur in het Grensmaaspark van dichtbij te verkennen.

Op zondagochtend 28 augustus is van 10:30 tot 12:00 uur de boswachter aanwezig bij Buitenbeeld. Wil je meer weten over de natuurontwikkeling en het beheer door Natuurmonumenten? Over de grote grazers en andere bewoners in de Maasvallei? Of heb je een andere vraag? Ga er dan beslist even langs. Bewoners uit de omliggende dorpen zijn van harte welkom om op de koffie te komen en in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen die spelen in de nieuwe natuur. Aanmelden is niet nodig, tot dan!

Cookieinstellingen