Presentatie Gelaens Volksleed op woensdag 14 september

Foto: HVG

Op 14 september presenteert Heemkundevereniging Geleen samen met de Cultuurfederatie Geleen het Gelaens Volksleed aan de Geleense verenigingen

De presentatie vindt plaats in De Boerderie Gelaen aan de Hofstraat 30 en begint om 20:00 uur.

Tijdens het programma Gelaen in de sjtruim van de tied op 21 en 22 september 2019 werd dit lied, ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, 50 jaar Pinkpop en 40 jaar Heemkundevereniging Geleen, met begeleiding van de drie Gelaense harmonieorkesten, voor het eerst uitgevoerd.

Het Gelaens Volksleed is een compositie van Ben Erkens, waarbij Ben met name de saamhorigheid binnen, de trots op en liefde voor ós Gelaen verder wil uitdrukken en stimuleren.

Na de corona-perikelen heeft onder leiding van Arno Op De Camp de opname van dit lied plaatsgevonden in de Kerani Music Studio te Stein. Op de cd staan een korte versie van 2 coupletten en de lange volledige versie van 5 coupletten. Ben Erkens heeft samen met een koor, bestaande uit Geleense zangers en zangeressen, het vocale gedeelte verzorgd.

De presentatie is in handen van de Geleense stadsheiligen Marcellinus en Petrus. Natuurlijk wordt het Gelaens Volksleed ten gehore gebracht, waarna het eerste exemplaar van de cd wordt overhandigd aan Huub Clerkx, Gelaense dialekkènner bij uitstek. Na de presentatie ontvangen de verenigingen 2 cd’s gratis, voor de andere genodigden is 1 cd per genodigde beschikbaar.

Als dank voor hun jarenlange trouw aan Heemkundevereniging Geleen ontvangen alle leden en leden van de Club van 35 bij het eerstkomende tijdschrift één gratis exemplaar.

De cd is verder à € 2,50 te koop in het verenigingslokaal van Heemkundevereniging Geleen aan de Jupiterstraat 35a.

Cookieinstellingen