Vandaag individuele tijdrit Simac Ladies Tour in Sittard-Geleen

Foto: SGN

Vandaag wordt op wegen in Sittard-Geleen en in Beekdaelen de vijfde dagrit van de zes etappes tellende Simac Ladiestour verreden.

De Simac Ladies Tour is de enige Women’s World Tour-etappewedstrijd van de Benelux. De vijfde etappe is een individuele tijdrit in het buitengebied van Sittard-Geleen en Beekdaelen. De rit start om 11:45 uur op de Botkuilweg bij Windraak en voert langs Munstergeleen richting Sweikhuizen, Puth, Oirsbeek en Doenrade naar de finish op Sport & Talentpark Watersley. Het parcours is 17,8 kilometer lang en telt onderweg een paar venijnige klimmetjes. Volgens het routeboek hebben de renners ongeveer een half uur nodig om het parcours af te leggen.

Verkeer in de omgeving van het parcours moet rekening houden met omleidingen, vertragingen en tijdelijke onbereikbaarheid van locaties langs, binnen en nabij het parcours.

Lijkt het u leuk om de tour van dichtbij mee te maken? Dat kan aan de start, finish of langs het parcours. Op pagina 89 en 90 van de Technical Guide van de Simac Ladies Tour staat het tijdritparcours precies beschreven.

Route en omleidingen

In verband met voorbereidende verkeers- en veiligheidsmaatregelen, en parcoursverkenningen wordt het volledige parcours afgesloten van 10:00 tot 14:30 uur. Tijdens de afsluitingen is het voor gemotoriseerd verkeer en fietsers niet toegestaan over het parcours te rijden. Verder wordt u verzocht om huisdieren aan te lijnen of zo veel mogelijk binnen te houden, om gevaarlijke situaties te voorkomen. Parkeren langs het parcours is tijdens de afsluitingen niet mogelijk. Wie aan of binnen het parcours woont krijgt het advies zijn auto op 3 september vóór 09:00 uur buiten het parcours te parkeren. Aanwonenden en inwoners van het gebied binnen het parcours zijn hiervan met een brief op de hoogte gesteld.

Afbeelding parcours Simac Ladies Tour

Meer informatie

Meer informatie over de Simac Ladies Tour en de deelnemers is te vinden op www.simacladiestour.nl.

Reacties

Cookieinstellingen