Julio Velázquez nieuwe hoofdtrainer Fortuna Sittard

Foto: SGN

Sinds het ontslag van trainer Sjors Ultee namen Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens ad interim de vacant gekomen functie waar.

De club ging op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en die blijkt nu in de persoon van Julio Velázquez te zijn gevonden. De 40-jarige Spanjaard heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot het einde van het seizoen. In het kielzog van de oefenmeester komen ook assistent-trainer Jaime Mut, performance coach Javier Chocarro en data-analist Miguel Pérez naar Sittard.

De kersverse hoofdtrainer kijkt uit naar zijn periode in Sittard: “Ik heb in de afgelopen periode de selectie aandachtig geanalyseerd. Er staat een groep met enorm veel potentie, de stand op de ranglijst geeft mijns inziens een vertekend beeld. Natuurlijk neemt de positie druk met zich mee, maar daarvoor moet je niet weglopen. We moeten met z’n allen aan het gezamenlijke doel werken om deze club hogerop te brengen.”

De nieuwe hoofdtrainer liet even op zich wachten, onder meer om geen overhaaste beslissingen te nemen. “We hebben met verschillende trainers gesproken de afgelopen periode,” aldus technisch manager Sjoerd Ars. “Julio maakte in zijn presentatie indruk door de manier waarop hij ons team had geanalyseerd, met daarin de pijnpunten, maar zeer zeker ook de mogelijkheden. We zijn overtuigd dat hij op dit moment de juiste man is om energie, tactische discipline en intensiteit in ons team te gaan brengen. Als we met zijn allen dat kunnen bewerkstelligen gaan we de onderste regionen hopelijk snel verlaten”

Velázquez – die onder meer werkzaam was voor Villarreal, Udinese en Deportivo Alaves – arriveert zaterdag in Nederland en zal de uitwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen bijwonen vanaf de tribunes. Maandag staat hij voor het eerst op het trainingsveld.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen