Turtle of Trash lust alleen zwerfaval

Foto: SGN

Maandag werd op de hoek van de Rijksweg-Zuid en de Kummenaedestraat in Geleen, bij ‘Sjoenk’, de Turtle of Trash opgebouwd.

Dat gebeurde in het kader van het BRIGHT Festival, dat deze week voor het eerst in Geleen wordt gehouden en dat een jaarlijks karakter moet krijgen.

De Turtle of Trash is een raamwerk van staal dat werd gebouwd door leerlingen, gespecialiseerd in metaalbewerking, van de opleiding Produceren, Installeren en Energie (PIE) van het DaCapo College. Het is een duurzaam kunstobject dat wordt gevuld met het zwerfvuil dat wordt verzameld tijdens de zwerfvuilprikacties die deze week worden gehouden door leerlingen van verschillende basis- en middelbare scholen in Sittard-Geleen.

Aanstaande zaterdag 17 september vindt de World Cleanup Day plaats en wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de zwerfvuilproblematiek. Onder leiding van Vaste Prik Sittard-Geleen vinden er die dag prikacties plaats waar iedereen aan kan meedoen om zoveel mogelijk afval bij elkaar te prikken om de Turtle of Trash te voeden.

Cookieinstellingen