Vragen SPA over project unilocatie Grevenbicht-Obbicht

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

De gemeenteraadsfractie van SPA heeft middels schriftelijke vragen aan het College van B&W geïnformeerd naar de status van het project unilocatie Grevenbicht-Obbicht.

In het middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht werkt de gemeente samen met partners waaronder kindcentrum De Kingbeek (Kindante), voetbalvereniging SV Argo en tennisclub TC Bicht ’14 aan een centrale onderwijs- en sportvoorziening. In maart werd bekend dat Frencken Scholl Architecten B.V. uit Maastricht de nieuwe school (kindcentrum) en de sportgebouwen op de unilocatie tussen Grevenbicht en Obbicht gaat ontwerpen.

SPA stelt dat de wereld inmiddels is veranderd en wijst op de fors gestegen bouwkosten, hoge inflatie, hoge(re) rente en andere onzekerheden. SPA wil daarom weten wat de status van het project is en heeft specifieke vragen. De fractie wil onder meer weten wat de status is van het door twee belanghebbenden tegen de plannen bij de Raad van State aangetekende beroep. Hetzelfde geldt voor de grondverwerving. Verder wil SPA weten hoeveel het project bij behoud van gewenste functionaliteit van de unilocatie duurder wordt ten gevolge van de fors gestegen bouw- en andere kosten en vraagt daarom om een prognose van de totale kosten van het project. Verder vindt SPA dat de verkeersveiligheid op en rond de Kempenweg en de Houtstraat dringend verbeterd moet worden.

SPA vraagt zich af of dit project nog binnen budget kan worden gerealiseerd en ook of de leerlingenaantallen en de ledenontwikkeling van de betrokken verenigingen conform prognose is.

Cookieinstellingen