Lezingencyclus over archeologie in Limburg

<em>Opgraving op wal Fort Sanderbout, 2019</em>
Opgraving op wal Fort Sanderbout, 2019
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

LGOG-sectie archeologie organiseert in samenwerking met Gilde de Graven een cyclus van vier lezingen over archeologie in Limburg.

Voor vier belangrijke periodes in de geschiedenis van de archeologie is een aparte avond gereserveerd.

Op 4 oktober wordt gestart met de eerste bewoners van Limburg, met als hoofdthema de Bandkeramiek, iets waar we trots op mogen zijn in Zuid-Limburg. Op 11 oktober komt De Romeinse tijd in Limburg aan bod, een tijd waarvan nog veel sporen zichtbaar zijn. Op 18 oktober komen de middeleeuwen in Zuid-Limburg aan de beurt. Het was een boeiende maar ook verwarrende en heftige tijd. Op 1 november wordt de serie lezingen afgesloten met de Nieuwe Tijd, een tijd die Rens Dormans (spreker) als amateurarcheoloog steeds interessanter is gaan vinden.

De lezingen beginnen steeds om 19:00 uur en duren inclusief een half uurtje pauze tot 21:30 uur.

De lezingen zijn laagdrempelig en de cursisten worden betrokken bij het geheel. Verwacht dan ook geen opsomming van jaartallen en alleen maar feiten. Wie vondsten heeft uit de te bespreken periodes wordt uitgenodigd om die mee te nemen.

Er is ruimte voor 20 personen, dus aanmelden is noodzakelijk. Deelname aan deze cyclus van vier lezingen kost 20 euro, te voldoen bij online inschrijving.

Cookieinstellingen