Eerste BRIGHT Festival Geleen zit erop

<em>CHILL 1001 Ideeën Festival</em>
CHILL 1001 Ideeën Festival
Foto: SGN

Vandaag kwam er een einde aan de eerste editie van het BRIGHT Festival in Geleen. Het festival rond innovatie, duurzaamheid en circulariteit moet een jaarlijks terugkerend evenement worden.

Een hele week lang werden inwoners, scholieren en ondernemers bij het evenement betrokken met uiteenlopende activiteiten en evenementen. Door jong en oud werd zwerfvuil uit de openbare ruimte verwijderd. Scholieren leerden hoe ze een robot konden programmeren door een gevraagde actie, bijvoorbeeld het afleggen van een bepaalde route, in kleine fundamentele stapjes te vertalen. Robots kunnen in de toekomst wellicht helpen met het opruimen van zwerfvuil.

Programmeren van robot Aieggy: stapje voor stapje van begin- naar eindpunt

Saaie afvalbakken werden kleurrijk gepromoveerd tot Art Bins. Zo trekken ze meer aandacht en dragen ze beter bij aan het voorkomen van zwerfafval.

bright festival art bins

Ondernemers bouwden tijdens de ondernemersdag aan hun netwerk en maakten niet alleen kennis met elkaar, maar ook met interessante innovaties en mooie circulaire producten. Een van de hoogtepunten was het CHILL 1001 Ideeën Festival. In dit festival binnen het festival gingen jongeren op zoek naar antwoorden op de vraag hoe we onze omgeving mooier, leuker en interessanter kunnen maken.

Daarnaast was er uiteraard ook ruimte om een feestje te vieren. Dat gebeurde vrijdagavond tijdens de MP BRIGHT Night en zaterdagavond tijdens MP 90’s Mega Party.

BRIGHT MP 90's mega party
MP 90’s Mega Party – Foto: Henk van Rens
Cookieinstellingen