Afgelopen week 8.820 nieuwe coronabesmettingen geteld

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Afgelopen week zijn er 8.820 nieuwe coronabesmettingen geteld. Een week eerder werden 8.327 besmette personen geteld.

Er zijn in de afgelopen week 249 patiënten door de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), tegenover 256 vorige week. De IC’s namen de afgelopen week 18 patiënten met SARS-COV-2 op, 2 meer dan een week eerder. De afgelopen week zijn 10 (een week eerder 11) laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld.

In week 36 werd van 12.357 geteste personen de uitslag bekend: 7.151 testten positief op COVID-19. Een week eerder waren van de 11.398 ontvangen uitslagen er 6.784 positief. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is van week 35 op week 36 gedaald van 59,5% naar 57,9%.

Het aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen week heeft binnengekregen van de GGD’en is niet hetzelfde als het aantal positieve tests van die week. Dat kan namelijk nog veranderen door nameldingen. Dit zijn meldingen die voortkomen uit teststraten, maar ook bijvoorbeeld van ziekenhuizen, enzovoort. Het aantal besmettingen in een week is naar verwachting hoger dan het aantal positieve tests, omdat het aannemelijk is dat niet iedereen met een besmetting zich laat testen.

Niet iedereen die positief test, wordt patiënt genoemd. Deze term wordt gebruikt voor mensen die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis of voor mensen die zo ziek waren dat zij zijn overleden. Niet iedereen met een positieve uitslag wordt zo ziek dat opname in het ziekenhuis nodig is. Veel mensen krijgen slechts milde klachten of zelfs geen klachten.

Reacties

Cookieinstellingen