Dr. Nolenslaan tot maandagochtend 05:00 uur afgesloten

Foto: SGN

Vanochtend om 06:00 werd de Dr. Nolenslaan in Sittard ter hoogte van de spoorbrug afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers en voetgangers.

Op maandag 19 september is ProRail gestart met de herstelwerkzaamheden van de Tweede Rijksbrug, zoals de spoorbrug over de Doctor Nolenslaan in Sittard officieel heet. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 05:00 uur.

De brug werd op vrijdag 15 juli geramd door een te hoge vrachtwagen en liep daarbij dermate veel schade op dat een van de twee sporen niet meer gebruikt kan worden zonder dat de brug eerst wordt gerepareerd. Het was niet mogelijk om de daarvoor benodigde werkzaamheden eerder uit te voeren, waardoor het treinverkeer tussen Roermond en Sittard de afgelopen maanden te maken had met vertragingen.

Vandaag werden beide sporen op de brug buiten dienst genomen om de schade aan de brug te herstellen. Deze dagen gebruikt ProRail om de bovenleiding aan de kant te schuiven, zodat veilig kan worden gewerkt aan het brugdek. Vervolgens wordt het beschadigde brugdek aan de onderkant losgemaakt, zodat het er in zijn geheel kan worden uitgehesen en afgevoerd. Ook wordt de betonschade aan landhoofden en pijlers gerepareerd én worden opleggingen gerepareerd of vervangen. Daarna wordt het nieuwe brugdek met een hijskraan teruggeplaatst. Vervolgens wordt het spoor opnieuw opgebouwd en de bovenleiding weer teruggehangen. De Dr. Nolenslaan is tussen Hasseltsebaan en Rijksweg Noord van 23 tot 26 september afgesloten voor verkeer. Verkeer wordt omgeleid.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door ProRail.

reparatie spoorbrug sittard

Reacties

Cookieinstellingen