Jazz in Sittard – Bart Oostindie nodigt het Adell Trio uit

Foto: jazz in pitboel

Jazz in Sittard is elke tweede maandag van de maand om 20:00 uur een terugkerend event in het Pitboel Theater.

Op maandag 10 oktober vindt van seizoen 2022-2023 het tweede concert plaats in reeks van negen.

Wat staat er te gebeuren? Gastheer Bart Oostindie ontvangt elke maand verschillende (jazz)musici om samen de diepte mee in te duiken. Geïmproviseerde muziek passeert in allerlei hoedanigheden, vormen en smaken.

Ditmaal is het Adell Trio te gast in het Pitboel Theater. Het trio is vernoemd naar de gebroeders Adell, die uit een bekende Nederlandse Sinti-muzikantenfamilie komen.

Tsjawo Adell is neemt de solo’s en melodieën voor zijn rekening en zwiert gracieus over de hals van zijn Manouche gitaar, zo een met een klankgat in de vorm van hoofdletter D. Moro Adell begeleidt zijn broer alsof zijn leven ervan afhangt. Hij speelt slaggitaar op een Maccaferri met een ‘petite bouche’, een gitaar met een klein ovaal klankgat.

Om het trio compleet te maken, beroert Janusch Hallema met zichtbaar plezier de snaren van zijn contrabas en legt daarmee het fundament voor dit Gypsy Trio dat de Django-traditie eert, maar ook flirt met muziek die zijn oorsprong vindt in andere tradities.

Op maandag 10 oktober zal het Adell Trio eenmalig het Adell Kwartet zijn. Bart Oostindie heet u die avond welkom voor een avond jazz in het Pitboel Theater.

Cookieinstellingen