Vrijeschoolonderwijs in Sittard-Geleen groeit – nieuwe locatie basisschool Talander geopend

Foto: SGN

Basisschool Talander startte in 1992 in een woonhuis aan de Brugstraat in Sittard met Vrijeschoolonderwijs aan welgeteld drie leerlingen.

Al snel groeide het aantal leerlingen. De groei hield aan en dat betekende dat de school regelmatig werd geconfronteerd met ruimtegebrek en even zo vaak moest verhuizen. De voorlaatste verhuizing vond plaats in 2014, toen Talander van de Leyenbroekerweg verkaste naar de Romeinenstraat, maar ook daar barstte de school als snel uit zijn jasje. In overleg en in samenwerking met de gemeente werd dit jaar opnieuw verhuisd, ditmaal naar de Burgemeester Schrijenstraat, naar het gebouw waar voorheen basisschool De Cantecleer en later de bovenbouw van de Sjtadssjool was ondergebracht. Daar is voorlopig plek genoeg voor de 140 leerlingen van Talander en kan de school verder groeien naar enkelstrooms klassen die onderwijs krijgen volgens de visie van het Vrijeschoolonderwijs.

Vandaag was er feest voor leerlingen, leerkrachten en ouders, want het nieuwe onderkomen werd officieel in gebruik genomen. De leerlingen onthulden na het uit volle borst zingen van het Talanderlied de naam van de school en wethouder Yvonne Salvino verrichtte vervolgens de openingshandeling door het doorknippen van een lint.

Cookieinstellingen